fotoabszurd

Egy fotóból kerekedik egy történet...

Utolsó kommentek

  • Simone Lewis: תודה רבה. עם האהבה הסוכן (2011.02.17. 09:10) 3D
  • GuloGulo: Ez tök jó lett. A szélmalomharcról még olvasnék majd. Leginkább a szabályai érdekelnek. (2011.02.03. 21:48) Látogatók
  • Simone Lewis: Mű-kemény. Ha igazán kemény lenne, nem tenne ppfflanel inget a fa alá. (2011.01.17. 16:14) Trikó Lord
  • GuloGulo: Dúúrva! Majdnem azt hittem, hogy a Kormányzó Úr, de nem. Amint látom még a nap is mögé bújik. Ami... (2011.01.15. 11:48) Trikó Lord
  • Pásztörperc: Bravó, csak így tovább! Remélem, kitart a lendület... (2011.01.02. 14:18) Betűk az égen
  • Utolsó 20

Trikó Lord

2011.01.12. 21:56 Simon.Péter

  Minden képnek megvan a maga története...

Egy fotó (ismét az index címlapjáról), utána pedig a története:

Trikó Lordnak hívták a háta mögött az új hiút, ki a telekre költözött. A telekszomszédok összesúgtak, amikor megjelent a trikójában. Állítólag rendkívül hiú, karót nyelt (egy régebbi  kertibaleset következtében) ember volt, rezzenéstelen arccal. Soha nem látták mosolyogni. Valójában arckifejezni sem látták soha.  Tulajdonképpen alig látták bármikor is. Ha mégis megfigyelhető volt éppen, a szomszédos telkeken ráérős idejükben csak támasztották a kerítést, sugdolóztak és figyelték, amint peckesen jár fel és alá, kertimunkát kezd el, majd végez, vagy épp vaslapokat emelget pihenésképpen egy ragyogóan tiszta trikóban, amelyen nem fognak ki még a macska szennyeződések sem.

Nem tudták, ki ő, honnan jött, mi a neve. Soha nem állt szóba senkivel. Ha ráköszöntek, ő letörölgette magáról és legfeljebb egy lenéző pillantással viszonozta csupán, úgyhogy egy idő után már nem is köszöntek neki, amit csak magának köszönhetett. Ha megjelent az utcán vagy a kertben, csak figyelték és tisztelték Trikó Lordot. Mesélik, hogy egyszer néhány telekkel arrébb egy idős néni éppen a leveleket húzta össze a kertjében a postaláda alól, amikor rádőlt az ott lévő hatalmas kaptafa. Trikó Lord meghallotta a kiáltást és a reccsenést, odarohant és puszta kézzel leemelte az óriási fát a néniről, majd szó nélkül távozott. Közben letaposta a tulipánhagymákat.

A közeli kis kocsmában állandó beszédtéma volt, mindenki tudni vélte, hogy Trikó Lord milyen fertelmes múltat hagyott hátra, hogy némasági fogadalmával töltse a hátralévő életét. Néhány éve költözött be az üresen álló telekre, ahol állítólag a földönkívüliek által otthagyott sugárzóanyag volt elásva. A saját kezével építette fel a házát, majd puszta kézzel ásott kutat és egy kis patakot, amely áthaladt a telken.

Több csodálatos cselekedetét is rebesgették. Állítólag kézzel felemelt egy kunyhót, hogy az arra haladó vonat ne rombolja le, máskor egy meteort kényszerített meghátrálásra azzal, hogy egy nála lévő farönkkel visszaütötte a Napba - ez az egyetlen ismert eset, amikor kissé piszkos lett a trikója (röviddel ezután készült ez a bravúros felvétel). Egyszer egy fékevesztett iskolabuszt is megállított a tekintetével. Egy közeli faluban lakó vadász állította, hogy sajátszeműleg látta, amint Trikó Lord másfél jegesmedvét döfött keresztül a szúrós tekintetével.

Félve tisztelték őt messze földön és várták, hogy egyszer csak megszólaljon. De nem... 

Mindeközben, a hosszú évek alatt egyetlen piszokfolt igazán nem sok, de annyi sem keletkezett a trikóján.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoabszurd.blog.hu/api/trackback/id/tr522579914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GuloGulo 2011.01.15. 11:48:27

Dúúrva! Majdnem azt hittem, hogy a Kormányzó Úr, de nem.
Amint látom még a nap is mögé bújik. Ami azért a szép egyenletes barnulást kissé hátráltatja.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.01.17. 16:14:34

Mű-kemény. Ha igazán kemény lenne, nem tenne ppfflanel inget a fa alá.
süti beállítások módosítása