fotoabszurd

Egy fotóból kerekedik egy történet...

Utolsó kommentek

  • Simone Lewis: תודה רבה. עם האהבה הסוכן (2011.02.17. 09:10) 3D
  • GuloGulo: Ez tök jó lett. A szélmalomharcról még olvasnék majd. Leginkább a szabályai érdekelnek. (2011.02.03. 21:48) Látogatók
  • Simone Lewis: Mű-kemény. Ha igazán kemény lenne, nem tenne ppfflanel inget a fa alá. (2011.01.17. 16:14) Trikó Lord
  • GuloGulo: Dúúrva! Majdnem azt hittem, hogy a Kormányzó Úr, de nem. Amint látom még a nap is mögé bújik. Ami... (2011.01.15. 11:48) Trikó Lord
  • Pásztörperc: Bravó, csak így tovább! Remélem, kitart a lendület... (2011.01.02. 14:18) Betűk az égen
  • Utolsó 20

3D

2011.02.16. 22:55 Simon.Péter

  Minden képnek megvan a maga története...

Egy (kalandos körülmények között kikerült) fotó, utána pedig a története:

 Ezt a történetet egy ipari-és recepttitkokra specializálódott alvó moszatügynök osztotta meg velem kalandos, ám itt nem részletezett körülmények (egész pontosan kettő ilyen körülmény) között.

Alig egy évvel az iPad megjelenése és térlódítása előtt egy titkos japán informatikai és elektronikai fejvesztőműhely új, addig soha nem látott megjelenítési technológiát dolgozott ki. A webes 3D-s megjelenítés egy olyan forradalmian új módszeréről volt szó, hogy csak na! 

A cél az volt, hogy az új technológia segítségével bármilyen körülmények között, bármilyen felületen lehessen weboldalakat böngészni, emailezni, torrentelni, vagy olajtársaságok honlapjait feltörni. Nincs többé szükség képernyőre vagy hagyományos hardverekre. A kifejlesztett eszköz egy zacskónyi vízszerű anyag volt csupán. Ha a felhasználó ezt az e-vizet kiönti az asztalra, akkor az a hagyományos képernyőkhöz hasonló megjelenítő felületként funkcionál tovább. Ha egy edénybe tölti, akkor 3D-s megjelenítőként térbeli weboldalakat böngészhet, vagy letölthet pl. tárgyakat.

Illegális adathalászok a munka megkönnyítése és élvezetesebbé tétele érdekében akváriumba is tölthetik. Nem publikus ugyan, de még a fejlesztés fázisában történtek is ilyen kísérleti adathalászatok, felderítendő a technológiában lévő lehetőségeket.

A gyanútlan internetezők titkos adatainak megszerzése érdekében ezzel a technológiával mindössze egy 3D-s haladást kell letölteni és figyelemmel kísérni. A gyanútlan júzerektől szükséges két információ (felhasználói név és jelszó) közül akaratán kívül maga a júzer adja meg az egyiket és a hal adja a másikat, így pedig már feltörhető a felhasználó emailje vagy akár a bankszámlája is. (az egyik ilyen feltörés macska-egér játszmáját kapta lencsevégre az akváriumba beépített moszatügynök - az egér nem látszik)

A megjelenítőhöz kifejlesztett kezelői felület segítségével a 3D-s honlapok és egyéb tartalmak tetszőlegesen forgathatók, manipulálhatóak, de akár ki is nyomtathatjuk őket egy szintén letölthető szobrászkliens segítségével.

A laborban egyébként elkészült az e-víz USB porton letölthető változata is, így a zacskót is meg lehet spórolni és közvetlenül a gyártótól lehet letölteni ezt az új eszközt. Fél litert mindössze négyszáz dollárért kínálna a cég, ha végül sikerülne bevezetni a piacra az e-vizet.

A japán labor egyébként nem ül a babérjain. Hiába az e-víz alapú 3D-s megjelenítő várhatóan hatalmas sikere, máris újabb projekteken dolgoznak. A legfrissebb bennfentes információk szerint a japán belügyminisztérium megrendelésére már dolgoznak egy letölthető szabadságvesztés kifejlesztésén, mivel az e-szabadságvesztés jelentősen tehermentesítené a túlzsúfolt börtönöket, egy néhány fős team pedig már megkezdte egy internet alapú webesgyümölcs-piac matematikai modelljének a felépítését.

Mivel a 3D-s e-víz technológia olyan veszélyeket is hordoz, amelyekre nincs még felkészülve az internetes társadalom, egyelőre a Vatikánon kívül sehol sem engedélyezik a forgalmazását.

És hogy mi egyéb folyik még (az e-vízen kívül) a titkos fejlesztőműhelyek dohos pincéiben, azt önök csak néhány évtized múlva fogják megtudni, hacsak nem napokon belül tőlem.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoabszurd.blog.hu/api/trackback/id/tr642666692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.02.17. 09:10:38

תודה רבה. עם האהבה
הסוכן
süti beállítások módosítása