fotoabszurd

Egy fotóból kerekedik egy történet...

Utolsó kommentek

  • Simone Lewis: תודה רבה. עם האהבה הסוכן (2011.02.17. 09:10) 3D
  • GuloGulo: Ez tök jó lett. A szélmalomharcról még olvasnék majd. Leginkább a szabályai érdekelnek. (2011.02.03. 21:48) Látogatók
  • Simone Lewis: Mű-kemény. Ha igazán kemény lenne, nem tenne ppfflanel inget a fa alá. (2011.01.17. 16:14) Trikó Lord
  • GuloGulo: Dúúrva! Majdnem azt hittem, hogy a Kormányzó Úr, de nem. Amint látom még a nap is mögé bújik. Ami... (2011.01.15. 11:48) Trikó Lord
  • Pásztörperc: Bravó, csak így tovább! Remélem, kitart a lendület... (2011.01.02. 14:18) Betűk az égen
  • Utolsó 20

Sötét Saruk

2011.01.04. 21:04 Simon.Péter

 Minden képnek megvan a maga története...

Gulo-gulo fedőnevű kedves betelefonálónk küldte az alábbi rejtélyes fotót (a kép nagyobb verziója kattintásra megnézhető), alant pedig a rejtély felfedése:

Ezt a képet a Wikileaks fedte fel először Nepálban egy óceán alatti titkos koktélbárban szervezett találkozón. Valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy valaha is nyilvánosságra kerülhet, de azóta sok víz lefolyt, némelyik több helyen is.

2010 végén a NASA jövőkutató Yetisports divíziója titkos megbízást kapott a Védelmi Misztériumtól, hogy végezzen egy felmérést tetszőleges témában, bárhol a világegyetemben. A kutatási projectet felügyelő védelmi miszternek a projectpénz egy részén kívül annyi kívánsága volt, hogy nemzetbiztonsági szempontból fontos és újszerű kutatási témában költsék el az erre szánt másfél milliárd dollárt. Egy, a divízión belüli legerősebb lobbival (zsarolópotenciállal) rendelkező  Sötét Saruk fedőnevű néhány fős titkos társaság ragadta magához a projectet.

Célul tűzték ki, hogy felderítsék az i.e. 3041 és i.e. 2973 között, a francia Alpokban élő alpokkák jelenkori, katonai célú felhasználásának a lehetőségeit. A csoport egyik tagja erre a célra egy időgépet szerkesztett - ennek az unalmas technikai részleteit most mellőzném - és néhányan kutatóexpedícióra indultak i.e. 3041-be a francia Alpokba. Az utazás során jónéhány alpokkát megvizsgáltak, továbbá kőzet-és levegőmintákat vettek egy helyi kereskedőtől, akit utána természetesen emlékezettörlésben részesítettek.

(a kép azt a pillanatot kapta el, amikor az egyik Sötét Saruk tag védőszemüvegében 10 km sugarú körben az emlékezettörlést végzi - a képen két alpokka is látható a francia Alpokban egy, a ma napig is felfedezetlen nyereg alatt)

A csoport néhány nap alatt beutazta a következő néhány évtizedet is rengeteg információval gazdagítva a kutatást. Ám nem csak kaptak, adtak is, hiszen vérvizsgálatokat végeztek egy alpokkaültetvény minden tagján, néhány helybélit megtanítottak elszámolni kilenctől tizenháromig, lelkesítő beszédeket tartottak a nyugdíjrendszer várható reformjáról, stb. Ezek az információk ugyan az emlékezettörléskor elvesztek, de legalább néhány napig a birtokában voltak ennek a tudásnak.

A project természetesen eredménnyel zárult, és egyértelműen megállapították, hogy a korai alpokkák mai katonai célú felhasználása körülményes és hatékonytalan, mivel már meglehetősen régen elpusztultak.

A csoport visszatérése után titkos beszámolót tartott az eredményekről és az azokból levonható következtetésekről, ami után a kongresszus újabb másfélmilliárd dollárt szavazott meg hasonló kutatásokra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoabszurd.blog.hu/api/trackback/id/tr142561065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása