fotoabszurd

Egy fotóból kerekedik egy történet...

Utolsó kommentek

  • Simone Lewis: תודה רבה. עם האהבה הסוכן (2011.02.17. 09:10) 3D
  • GuloGulo: Ez tök jó lett. A szélmalomharcról még olvasnék majd. Leginkább a szabályai érdekelnek. (2011.02.03. 21:48) Látogatók
  • Simone Lewis: Mű-kemény. Ha igazán kemény lenne, nem tenne ppfflanel inget a fa alá. (2011.01.17. 16:14) Trikó Lord
  • GuloGulo: Dúúrva! Majdnem azt hittem, hogy a Kormányzó Úr, de nem. Amint látom még a nap is mögé bújik. Ami... (2011.01.15. 11:48) Trikó Lord
  • Pásztörperc: Bravó, csak így tovább! Remélem, kitart a lendület... (2011.01.02. 14:18) Betűk az égen
  • Utolsó 20

Leleplezés

2011.10.23. 20:47 Simon.Péter

  Minden képnek megvan a maga története...

Egy fotó, utána pedig a története:

A napokban óriási szerencsémre bepillantást nyerhettem a Nemzeti Képelemző, Konspirációleleplező és Akciós Bálásruha Vásárokat Felkutató Csoport munkájába, és mivel megígértem, hogy nem mondom el, mit láttam ott, most elmondom.  Nemrég titkosszolgálati módszerek alkalmazásával sikerült megszerezniük ezt a képet egy délkeletszumátra-alsói porfújóügynöktől, aki jelenleg fedőtevékenységként rendkívül jól érzi magát ugyanott.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy egy átlagos New York-i utcaképet látunk, ám az ördög, mint most is, mindig a részletekben rejlik. A csoport Leleplezési Osztálya már első pillantásra gyanúsnak találta a fotót, mivel a rajta lévő busznak csupán három kereke van, ám a kék szoknyában lévő néninek két lába. Mindezt még tetézte, hogy ezek ketten egy irányba mennek. A képről nagyításokat készítve kiderült, hogy valójában a kék szoknyás néninek is van kereke, a busznak pedig további két lába (a nagyításokat sajnos nem sikerült megszereznem, de isten a tanúm, hogy így van, kérdezzék meg tőle!). 

A Leleplezési Osztály vezetője vizsgálóbizottságot állított fel az egyre kényesebbé váló ügy tisztázására, de az sajnos eldőlt. Mivel a szűk határidők miatt újabb bizottság felállítására már nem volt idő, ezért saját hatáskörébe vonta az esetet és a megoldását egy kezdő leleplezőre bízta. Ekkor még senki sem tudta, hogy a leleplező elemzései milyen messzire vezetnek majd. Alig néhány hét alatt a képek további elemzése és néhány tízmillió adóforint elköltése meghozta az eredményt. Kiderült, hogy a képen szereplő busz valójában egy busznak álcázott kék szoknyás néni, a képen szereplő kék szoknyás néni pedig valójában egy kék szoknyás néninek álcázott busz.

Az eredményeket a Nemzeti Képelemző, Konspirációleleplező és Akciós Bálásruha Vásárokat Felkutató Csoport Leleplezési Osztálya közvetlenül a szakminisztérium illetékeséhez küldte, aki tanácsadói csoportot hívott meg az ügy tisztázására. Néhány hónap elemzés és néhány tízmillió adóforint elköltése után megállapították, hogy a birtokukba jutott információk további intézkedést nem igényelnek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoabszurd.blog.hu/api/trackback/id/tr753324867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása