fotoabszurd

Egy fotóból kerekedik egy történet...

Utolsó kommentek

  • Simone Lewis: תודה רבה. עם האהבה הסוכן (2011.02.17. 09:10) 3D
  • GuloGulo: Ez tök jó lett. A szélmalomharcról még olvasnék majd. Leginkább a szabályai érdekelnek. (2011.02.03. 21:48) Látogatók
  • Simone Lewis: Mű-kemény. Ha igazán kemény lenne, nem tenne ppfflanel inget a fa alá. (2011.01.17. 16:14) Trikó Lord
  • GuloGulo: Dúúrva! Majdnem azt hittem, hogy a Kormányzó Úr, de nem. Amint látom még a nap is mögé bújik. Ami... (2011.01.15. 11:48) Trikó Lord
  • Pásztörperc: Bravó, csak így tovább! Remélem, kitart a lendület... (2011.01.02. 14:18) Betűk az égen
  • Utolsó 20

A jelenés

2012.01.05. 22:18 Simon.Péter

  Minden képnek megvan a maga története...

Egy fotó, utána pedig a története:

Az izraelita sámánügynökök által megszerzett képet egy németországi török vendégmunkás bocsájtotta a rendelkezésemre azzal a feltétellel, hogy nem mutatom meg senkinek. Az eddig megszerzett fotók közül ez az egyik legellentmondásosabb, tekintve, hogy a jelenlévők, nevezetesen néhány propagandista és egy búvárvöcsök másképp magyarázták az elkapott pillanatot.

A fotón szereplő közszolga egy kicsi, egyre kevésbé európai állam - egy volt köztársaság, jelenleg ország - vezetője. A részletek igazán nem fontosak, lehetne bármelyik ország ilyen Európában. Az azóta már az országból kitiltott, a katolikus egyház által pedig hétszeresen (plusz 27 százalék ÁFA) megátkozott fényképész búvárvöcsök egy ritka természeti jelenség megfigyelését örökítette meg. A meg nem nevezett ország vezető közszolgája az M1 agit-prop főosztályának (régi nevén a Híradó stábja) néhány kamerája és tisztviselője kíséretében egy családi kiránduláson vett részt, amelyen az Euró-árfolyamot tekintette meg valahol a Bakony egyik csendes völgyében.

A geológusok által csak Euró-Dollár torkolatnak nevezett képződmény egy fenyvessel borított völgyben helyezkedik el, a család és a propagandatisztek itt rendezkedtek be egy kellemesnek ígérkező piknikre. A kép készülte előtt néhány másodperccel a közszolga felállt, majd fennhangon felolvasott egy angol nyelvű mondatot, ez után pedig aláírt néhány papírt. A következő másodpercben az eddig békés völgyből az Euró-árfolyam hirtelen duzzadni kezdett és a közeli Európa-völgyből egyre hangosodó morajlás támadt. A fotót készítő búvárvöcsök csak véletlenül tévedt arra, szerencsére nem látták meg, így egy fa mögül nyugodtan elkészíthette a fényképet.

Azt a pillanatot láthatjuk a bravúros felvételen, amikor az Euró-árfolyam a piknikező társaság fölé magasodik a vezető közszolga pedig meglepődve tekint fel rá. Arról nincs információ, hogy a hirtelen megduzzadt árfolyam, vagy a közeli Európa-völgyből hallható hangosodó morajlás elsodorta volna a békés piknikezőket, mivel a képet készítő búvárvöcsök elmenekült a helyszínről.

Az M1 esténként jelentkező agit-prop műsora csak annyit közölt, hogy az ország vezető közszolgája családi kiránduláson vett részt, ahol megáldott néhány méhecskét és meggyógyított egy elébe járuló törött lábú őzikét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoabszurd.blog.hu/api/trackback/id/tr283523022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása