fotoabszurd

Egy fotóból kerekedik egy történet...

Utolsó kommentek

  • Simone Lewis: תודה רבה. עם האהבה הסוכן (2011.02.17. 09:10) 3D
  • GuloGulo: Ez tök jó lett. A szélmalomharcról még olvasnék majd. Leginkább a szabályai érdekelnek. (2011.02.03. 21:48) Látogatók
  • Simone Lewis: Mű-kemény. Ha igazán kemény lenne, nem tenne ppfflanel inget a fa alá. (2011.01.17. 16:14) Trikó Lord
  • GuloGulo: Dúúrva! Majdnem azt hittem, hogy a Kormányzó Úr, de nem. Amint látom még a nap is mögé bújik. Ami... (2011.01.15. 11:48) Trikó Lord
  • Pásztörperc: Bravó, csak így tovább! Remélem, kitart a lendület... (2011.01.02. 14:18) Betűk az égen
  • Utolsó 20

Terminálosítás

2011.01.03. 08:00 Simon.Péter

 Minden képnek megvan a maga története...

Egy fotó (az index címlapjáról), utána pedig a története:

Néhány nappal ezelőtt felröppent a hír, de szerencsére egy Lufthansa járat pilótája még idejében el tudta olvasni, így mi is megtudhattuk, hogy új technológiát vezetnek be a déltatár kormányhivatalok.

Az elmúlt és az elkövetkező évek korrupciós botrányai miatt lehetővé tették, hogy a Déltatáriában élő, a hivatalok számára legtöbb gondot okozó zemberek (egy primitív, elmaradott, elszigetelt népcsoport) és a zembereknek legtöbb gondot okozó ügyek közé ne kelljen egy tevékeny, ezért kártékony és megvesztegethető harmadik személy, mert az már teher, így a legkevésbé sem gyors az ügymenetet tekintve. Európában ügyintézőnek, hivatalnoknak, ügyfélszolgálatosnak és még ezernyi másnak hívják e rendkívüli embereket.

Az eredeti elgondolás az volt, hogy ezeket a személyeket rendelet útján szüntetik meg, csakhogy Déltatáriában is vannak erős szakszervezetek, akik minden lehetséges módon védték ennek a csoportnak az állásait, üléseit és a puszta létét. Hosszas vajúdás után végül egy mindenki számára elfogadható, kompromisszumos megoldás született.

A hivatalnokokba beépítenek egy interaktív terminált. Az így terminálosított hivatalnokok pedig ülhetnek az eddig megszokott helyükön, sem mozogniuk, sem beszélniük nem kell, sőt, nem is szabad, hiszen ezzel az ügymenetet és ügyjövetet lassítják. A terminálról elérhető kezelő-és lábalófelületen aztán a zemberek a megfelelő menüket lapozgatva kiválaszthatnak egy remek tonhalsalátás makramét garnélakörmenettel és párolt mohásmártással, utóételnek pedig akár egy zöldhalsalátás palacsintát.

Ezen felül hivatalos ügyeket is intézhetnek, legyen szó anyasági nyilatkozatról, jogosítványról vagy kecsketermesztési engedélyről.

A hivatalnokok boldogok voltak, hiszen megmaradt az állásuk, ha a munkájuk nem is, a zemberek pedig egyszerűen és akadályok nélkül intézhették az ügyeiket. A déltatár kormány azt is megengedte, hogy a hivatalnok maga válassza ki a testrészt, ahová a terminált beépítik. Egyesek olyan testrészeket választottak, amelyeket a kormány a rendszer elleni izgatásnak minősített, így ezeket elküldték önkritikát gyakorolni egy aktív északtatár vulkán kráterébe, amely egy közismerten goromba kráter. A többség azonban örömmel fogadta a változást.

Az első terminál egy okmányirodai ügyintéző hölgy orrába lett beépítve. A nyilvános bemutató (ekkor készült a felvétel) után pedig hatalmas termináltort rendeztek, ami valószínűleg sokáig emlékezetes marad a déltatár zemberek  körében és minden bizonnyal egyéb síkidomaikban is.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoabszurd.blog.hu/api/trackback/id/tr452555569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása